0513 - 65 34 44 Contactgegevens
Fietsbestelling controleren
Inloggen Nationale Fiets Projecten werknemer | werkgever | rijwielhandelaar

Fietsplan en de belastingdienst

U bevindt zich hier: Home Fietsplan en belastingdienst

Het fietsplan en de belastingdienst? Deze termen roepen bij u wellicht vragen op. Het fietsplan van de belastingdienst biedt veel voordelen voor zowel werknemer en werkgever. Onderstaand leest u wat de voordelen, regels en mogelijkheden zijn van het fietsplan en de belasting. Lees in grote lijnen wat u als werkgever of werknemer moet weten.

Voordelen van een fietsplan voor de werkgever

Het fietsplan heeft voor de werkgever verschillende voordelen. Enkele voorbeelden:

Voordelen en voorwaarden voor de werknemer

Wilt u als werknemer ook de voordelen van een fietsplan, maar u weet niet welke voorwaarden daaraan verbonden zijn door de Belastingdienst? Hieronder staan alle voordelen en voorwaarden op een rij.

Voordeel berekenen voor de werknemer

Een fiets via het fietsplan heeft dus veel voordelen. Bereken zelf uw voordeel.

Wat houdt het fietsplan in­?

Om het woon-werkverkeer per fiets te stimuleren biedt de overheid bedrijven de mogelijkheid een fietsplan aan te bieden aan hun werknemers. Via het fietsplan is het voor werknemers mogelijk een fiets aan te schaffen met groot belastingvoordeel. Het voordeel op een nieuwe fiets via het fietsplan is afhankelijk van het inkomen. Het gemiddelde voordeel bedraagt 42% op de aanschafwaarde van de fiets en kan oplopen tot 52%.

Meer informatie?

Wilt u als werkgever meer weten over het fietsplan en de Belastingdienst? Neem dan contact met Nationale Fiets Projecten op. Werknemers kunnen contact opnemen met de helpdesk.


Bookmark and Share